maanantai 5. maaliskuuta 2012

Kärjestä alotetut lapaset(ohje)

Oli pakko ittekki ruveta kokeilee et onnistuuko miten kärjestä alotetut lapaset ku lukenu et monet niin on tehny.Yritin ohjettakin ettiä mut mistään en löytänyt.Ekat tehtiin ihan testi mielessä ja toiset tehtiin sitte ihan jo sen takia et otettiin vaihekuvat et saadaan ohjekki rustattua.Toivottavasti saatte selvää ohjeesta.. :D
Tässä ne koeversiot.Kyllä ne lapasiks tunnistaa. :) Ja lapaset/mitat on mun kädelle joten kannattaa aina mitata ja tarkistaa ettei tuu väärän kokoset.Ja silmukkamääriä muuttamallahan saa sit tehtyä minkä kokoset vaan. :)

Ohje:
Lanka:7-veikka
Puikot 3.5mm(itsellä 3.25mm)
Luo 6s ja neulo kaikki silmukat kerran oikein.Käännä työ "nurinpäin" eli langanpätkä vasemmasa reunassa ja kerältä tuleva oikeessa.

Poimi reunasta 5s.(eli aina pariton määrä poimitaan)

Nyt kahdella puikolla on silmukoita,toisella 6 ja toisella 5.Jaa silmukat seuraavasti: neulo yhdelle puikolle 3s(tämä on puikko 2),sitten toiselle puikolle loput 3s.Sitten neulot puikon jolla on 5s.Puikolle numero 4 neulo 1s oikein ja seuraava silmukka sekä etu- että takareunasta oikein.Merkitse sitten puikko numero 1 että pysyt kärryillä kerrokset  vaihtumikohdan.Itse käytän silmukkamerkkiä jonka laitan puikon ekaan silmukkaan.
Sitten alotetaan lisäykset.1puikon toisiks viimenen silmukka neulotaan aina etu- ja takareunasta,2puikon toinen silmukka,3puikon toisiks viimenen ja 4puikon toinen silmukka.Jatka lisäyksiä kunnes puikoilla on 7s.Sen jälkeen tee lisäykset joka toinen kerros kunnes jokaisella puikolla on 10s.Muista aina välillä siirtää merkkiä 1puikolla jottei se "huku" silmukoihin/kerroksiin. :)

Kun jokaisella puikolla on 10s niin jatka sileää neuletta.

Kun kappaleen korkeus on 12.5cm tai kunnes kappale ylettyy peukalohankaan(kuvassa) siirrä apulangalle 6s peukaloa varten.1 ja 4 puikon keskelle tulee peukalot.Neulo 2s puikon alusta,siirrä 6s apulangalle,luo 14s tilalle ja sitten jäljellä olevat 2s.Neulo 1krs oikein.

Sen jälkeen aloita kiilakavennukset.Neulo puikon alusta 2s oikein,tee ylivetokavennus ja jatka oikeeta kunnes puikolla on jäljellä 4s ja neulo 2s oikein yhteen,2s oikein.Jatka kavennuksia joka 2krs kunnes puikolla on jäljellä 10s.

Kun sileän neuleen pituus on 18cm tai kunnes kappale ylettyy ranteeseen,aloita resorin neulominen.(esim.2o,2n).Neulo resorista haluamasi pituinen ja päätä silmukat löyhästi.

Ota sitten apulangan 6s ja poimi lisäksi 12s kahdelle puikolle peukaloaukon juuresta.Neulo 1cm oikein ja kavenna 2s tasasin välein(itse neuloin 1puikolta 5s ja sitten kavensin 2s oikein yhteen,taas 5s oikein ja taas kavennus).Näin peukalo istuu napakasti. :) Neulo 5cm sileää oikeeta tai kunnes kynnestä näkyy puolet ja aloita kavennukset.Kavenna 2s oikein yhteen joka puikon lopussa kunnes jäljellä on 4s.Neulo 1s oikein ja nosta muut silmukat sen yli vasemmalta oikealle.Päättele langanpäät.

Näin tuli lapaset kärjestä alotettuina. :) Jos huomaat ohjeessa virheitä tai haluat että siihen lisätään jotain ni kerrothan minullekkin. :) Ja olis kiva tietää kuinka moni ohjeella on lapaset tehnyt. :)
Ei muuta ku rohkeesti kokeilee!

4 kommenttia:

bemu kirjoitti...

Jiihaa, tämähän näyttää tosi mukavalta tavalta tehdä lapanen! Kohta sitä on varmaan sitten munkin pakko kokeilla lapasen tekoa ;D;D

Lotta kirjoitti...

Juu,tää oli kyllä yllättävän mukavaa. :) Jopa sain aikaseksi just sopivat lapaset,monesti tahtoo ranne-peukku osuudelta kirrata. :D

Virve kirjoitti...

Heissuli :) Aivan ihana malli lapasesta. Saanko lainata tätä ohjettasi ja kuviasi , mainitsen kyllä oikean tekijä ?? :)

Lotta kirjoitti...

Tottahan toki saat. :) Anteeksi ku kestänyt tää vastaaminenki.Mutta kaikkien käytettävissä tosiaan. :)